Om oss


Företaget

BalkongRutan Mälardalen AB är ett profilerat företag med 25 års erfarenhet i balkongbranschen. Vi har egen produktion av inglasningar och egen montagekapacitet. Utöver detta marknadsför och monterar vi skjutluckor med isolerglas samt takkonstruktioner i olika modeller under eget varumärke.
Företagets bredd möjliggör special- och helhetslösningar för de allra flesta önskemål. Samtliga jobb planeras och måttas individuellt och levereras färdig monterade av oss. Vi har egna montörer och levererar kvalitetsprodukter av hög standard.
BalkongRutan Mälardalen AB har fått utmärkelserna Dagens Industris "Gasell företag" fyra år i rad och "Superföretag" 2010 av Veckans affärer samt "Trippel-V" 2011 av Valuation.
Vi har lång erfarenhet och kunskap av inglasningar, balkongtak och samt montage. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg i ditt val av oss som leverantör av din/er balkonginglasning.

Kvalitetspolicy

Balkongrutan tar ansvar för produkten från tillverkningen tills den är levererad och monterad och under hela dess livscykel.
Vi arbetar ständigt med utveckling och förbättring av vår verksamhet. Vi lovar inte mer än vi klarar av och var och en i kvalitetskedjan tar ansvar för att få en så kostnadseffektivt produkt som möjligt med största kundnyttan i fokus. Vår inglasning är en patenterad produkt. Produkten utprövas enligt EN 12210, EN12211, SFS 3304 och EN12600 standarder. Alla delar i systemet är testade enligt ISO 4892-2 standard.
Vår produkt är ETA-certifierad och den har fått CE-märkning. Allt glas är härdat enligt SFS EN 12150 standard.

Miljöhänsyn

Vid montering av inglasningar ser vi till att använda så miljövänliga produkter och metoder som möjligt. Allt skräp sorteras och lämnas till återvinningsstation. Allt metallspill återvinns.