Kundtjänst


KUNDTJÄNST: 020-150 002

Mån-Fre 9-15 (lunchstängt 11:30 - 12:30)

LADDA NER SKÖTSEL- OCH BRUKSANVISNINGAR


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 • Vilket medel ska jag använda för att tvätta glasen med?
  Rengör glasytorna ibland med vatten och vanligt fönsterputsmedel. Bästa putsmedel är vanligt vatten blandat med några droppar diskmedel.
 • Jag har tvättat glasen men de blir inte rena?
  Nya betongplattor och fasader kan orsaka ränder och rinningar som kan etsa sig fast i glasen. När regnvatten som varit i kontakt med ny betong rinner längs luckorna bör glasen putsas minst var tredje månad under första året. Ju äldre betongen blir, desto mindre fäller den ut. Tvätta glasen med kalkborttagnings-medel.
 • Hur öppnar jag inglasningen?
  Ladda ner våra skötsel- och bruksanvisningar ovan.
 • Det kommer vatten in till balkongen?
  Inglasningen kan och får inte vara helt tät på grund av att det inte är ett klimatiserat uterum, utan ett kvalificerat vindskydd. En inglasning är tät mot vindtryck och regn till en viss nivå. Maximalt tillåtet inläckage per dygn för inglasningen (per balkong) utgör 3 dl oavsett regnmängd och rådande vindstyrka upp till 20 m/sek. Vindtätheten skall vara sådan att ett normalt stearinljus placerat på ett bord mitt på balkongen, inte blåses ut oavsett rådande vindstyrka upp till 20 m/sek. Över 20 m/sek ställs inga krav alls d.v.s. det får komma in mer än 3 dl regnvatten och ett stearinljus får blåsas ut.
 • Jag har glipor mellan glasen?
  Mellan glasrutorna finns en spalt på cirka 2–4 mm för den naturliga och nödvändiga ventilationen av balkongen. Spalten i dörrens glasruta kan vara större än i de övriga glasrutorna för att säkerställa öppningsmöjligheten.
 • Behöver jag smörja inglasningen?
  Nej, balkonginglasningen är avsedd för regelbunden användning. Inglasningen fungerar bättre ju oftare glasrutorna skjuts fram och tillbaka. Då kan inte damm och övriga luftföroreningar samlas mellan rullarna och de övriga rörliga delarna.
 • Vad kostar en inglasning?
  Se rubriken PRIS nedan.
 • Hur ska jag rengöra inglasningens profiler?
  Profilerna kan rengöras med vatten och neutralt tvättmedel (pH 6–8). Undvik skurmedel och skrubbande textiler som repar profilytorna. Rengör det nedre profilspåret då och då från eventuell smuts.

Pris

Varje inglasning planeras individuellt och levereras färdigmonterad. Vi jobbar alltid med fasta priser.

De faktorer som påverkar priset är:

 • Inglasningsmodell.
 • De tillval som görs, såsom solskydd, glas och material.
 • Balkongens modell, höjd och bredd.

Vi måttar varje objekt på plats för att du ska få ett exakt pris. I den kostnaden som du får ingår allt som du behöver för att få en komplett inglasning. Klicka här för att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök och offert!

 


Garanti

Produktgarantin 5 år och monteringsgarantin 2 år. Alla plastlister som sitter på glasen är tillbehör och omfattas ej av garantin. Slitage samt oaktsam användning omfattas inte heller av garantin. Skador som orsakats av väder, naturkatastrofer eller liknande omfattas inte av garantin. Rörelser i balkongplattor, markplattor och fastighetens stomme gällande vridning, skjuvning, glidning, horisontella och/eller vertikala rörelser omfattas inte av garantin. Garantin omfattas inte heller av skadegörelse eller yttre påverkan orsakad av oaktsamhet eller försummelse. Möjlighet till förlängd montagegaranti finns så prata gärna med din säljare.


CE-märkning

Vår inglasning är en patenterad produkt. Produkten utprövas enligt EN 12210, EN12211, SFS 3304 och EN12600 standarder. Alla delar i systemet är testade enligt ISO 4892-2 standard. Inglasningen är ETA-certifierad och den har fått CE-märkning. Alla Balkongrutans egna glas är härdade enligt SFS EN 12150 standard.