Om oss


Företaget

Balkongrutan är ett  företag med 25 års erfarenhet i balkongbranschen. Vi har egen produktion av inglasningar och egen montagekapacitet. Utöver detta marknadsför och monterar vi skjutluckor med isolerglas samt takkonstruktioner i olika modeller under eget varumärke.

Företagets bredd möjliggör special- och helhetslösningar för de flesta önskemål. Samtliga jobb planeras och måttas individuellt och levereras färdigmonterade av oss. 

Vi har lång erfarenhet och kunskap av inglasningar, balkongtak och montage. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg i ditt val av oss som leverantör av din/er balkonginglasning.

Balkongrutan har fått utmärkelserna Dagens Industris "Gasellföretag" fyra år i rad och "Superföretag"  år 2010 av Veckans Affärer samt "Trippel-V"  år 2011 av Valuation.

Kvalitetspolicy

Balkongrutan tar ansvar för produkten från tillverkningen tills den är levererad och monterad och under hela dess livscykel.
Vi arbetar ständigt med utveckling och förbättring av vår verksamhet. 

Vi lovar inte mer än vi klarar av.  I kvalitetskedjan tar vi ansvar för att få en så kostnadseffektiv produkt som möjligt med största kundnyttan i fokus. 

Vår inglasning är en patenterad produkt. Produkten utprövas enligt EN 12210, EN12211, SFS 3304 och EN12600 standard. Alla delar i systemet är testade enligt ISO 4892-2 standard.
Vår produkt är ETA-certifierad och den har fått CE-märkning. Allt glas är härdat enligt SFS EN 12150 standard.

Miljöhänsyn

Vid montering av inglasningar ser vi till att använda så miljövänliga produkter och metoder som möjligt. Allt skräp sorteras och lämnas till återvinningsstation. Allt metallspill återvinns.